FORUM - Technika, sprzęt, obróbka - macro w systemie fd


 
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
crim
(zobacz zdjecia)


Dołączył: 15 Wrz 2007
Posty: 446

PostWysłany: 2009-02-11 , 00:26:29    Temat postu: macro w systemie fd Odpowiedz z cytatem

ma ktos doswiadczenie?
obracanie obiektywu, laczenie dwoch czy tez moze wstawki wydluzajace?
Powrót do góry
Wyślij prywatną wiadomość
mbcoral
(zobacz zdjecia)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 38

PostWysłany: 2009-02-12 , 08:39:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

..zalezy co chcesz robic..robaki czy na ten przyklad znaczki..
Powrót do góry
Wyślij prywatną wiadomość
crim
(zobacz zdjecia)


Dołączył: 15 Wrz 2007
Posty: 446

PostWysłany: 2009-02-13 , 22:11:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

raczej obiekty statyczne, nie przepadam za robalami w zywcu

zaczalem od najprostszej metody - na odwrocenie. zakupilem nasadke do wkrecenia obiektywu. lecz nie udalo mi sie opanowac bolcow fd, aby utrzymac najwieksza dziure. probowalem z tylnym capsem, ale dziura pozostaje malutka (z tego, co wyczytalem - da to bardzo zauwazalna winiete). wiem, ze canon mial w ofercie taki polpierscien do przytrzymania ich, ale raczej niezdobywalne po tylu latach.

sprobuje z systemem do fotomacrografii. moze uda mi sie zakupic 20mm... co daloby mi dosc dobry wglad wglab
Powrót do góry
Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



 
 

© 2001 - 2009 OnePhoto.net

reklama |  kontakt |  zasady |  regulamin |  faq |  zgłoś błąd