FORUM - Technika, sprzęt, obróbka - Moskwa 5


 
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KristoferMichaelson
(zobacz zdjecia)


Dołączył: 14 Gru 2010
Posty: 10

PostWysłany: 2011-06-05 , 21:45:09    Temat postu: Moskwa 5 Odpowiedz z cytatem

Cześć!Właśnie kupiłem aparat Moskwa 5 a tam w instrukcji pisze , że gwint statywowy to 3/5 cala Smile Pytanie jest takie , czy to błąd w druku czy ichni wynalazek Smile Aparat dotrze za jakieś 10 dni więc nie mam jak to sprawdzić a że rozmiar dziwaczny to pytam (jakby co to miałbym więcej czasu na poszukiwania odpowiedniej śrubki )
Powrót do góry
Wyślij prywatną wiadomość
zenobiakartofel
(zobacz zdjecia)


Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 115

PostWysłany: 2011-06-06 , 13:05:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

możliwe Smile ja w zenku też nie mam standardu więc wyrabowałam śrubkę dokręcającą futerał, dorobiłam z drewna na wzór drugą stopkę do statywu i teraz wszystko gra Smile ino trza pilnować śrubki Smile no ale ja to mam daleko to se muszę radzić
Powrót do góry
Wyślij prywatną wiadomość
rachman
(zobacz zdjecia)


Dołączył: 18 Lut 2005
Posty: 198

PostWysłany: 2011-06-06 , 17:49:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zenobia jest ko9bieta pracująca
żadnych śrubek się nie boi :)
Powrót do góry
Wyślij prywatną wiadomość
jedenosiem50
(zobacz zdjecia)


Dołączył: 26 Sie 2007
Posty: 101

PostWysłany: 2011-06-06 , 19:26:18    Temat postu: Re: Moskwa 5 Odpowiedz z cytatem

KristoferMichaelson napisał:
Cześć!Właśnie kupiłem aparat Moskwa 5 a tam w instrukcji pisze , że gwint statywowy to 3/5 cala Smile Pytanie jest takie , czy to błąd w druku czy ichni wynalazek Smile Aparat dotrze za jakieś 10 dni więc nie mam jak to sprawdzić a że rozmiar dziwaczny to pytam (jakby co to miałbym więcej czasu na poszukiwania odpowiedniej śrubki )

Cóś takiego jak 3/5 cala nie występuje w przyrodzie; miało być trzy ósme. (to ten o większej średnicy obecnie występuje chyba tylko w mocowaniu głowic statywowych)
Powrót do góry
Wyślij prywatną wiadomość
KristoferMichaelson
(zobacz zdjecia)


Dołączył: 14 Gru 2010
Posty: 10

PostWysłany: 2011-06-07 , 10:58:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cześć!
Dziękuję wszystkim za odpowiedź.
Udało mnie się sprawdzić i jest to błąd w tłumaczeniu , aparat ma standardowy gwint 3,8 cala Very Happy
Powrót do góry
Wyślij prywatną wiadomość
jedenosiem50
(zobacz zdjecia)


Dołączył: 26 Sie 2007
Posty: 101

PostWysłany: 2011-06-18 , 16:42:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

KristoferMichaelson napisał:
Cześć!... aparat ma standardowy gwint 3,8 cala Very Happy
Shocked
Myślę, że wątpię.

3,8 cala to 96,52 mm.
Winno być 3/8; trzy ósme, nie trzy i osiem dziesiątych. Very Happy
Powrót do góry
Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



 
 

© 2001 - 2009 OnePhoto.net

reklama |  kontakt |  zasady |  regulamin |  faq |  zgłoś błąd